Kritikus lehet az elkövetkező 24-48 óra Kelet-Ukrajnában

2015-11-10_17-18.jpg

Kiigazítva: 2015.11.11. 14:20

Kritikus lehet az elkövetkező 24-48 óra Kelet-Ukrajnában, a front északnyugati szakaszán, de főleg Donyeck magasságában a szeparatisták folyamatosan zavarótűzzel, aknavető tűzzel, nyugtalanítják, teszik próbára az ukrán védelmi erők idegeit.

A kelet-ukrajnai Pisky település keleti határában mára virradó éjjel folyamatosan lőtték az ukrán állásokat. Több mint 52-szer szegték meg a tűzszüneti megállapodást a lázadók, nehézgéppuska és géppuskatüzet, automata gránátvető tüzet és nehéz, 120mm-es aknavetők tüzét jelentették több helyről is.

Ugyanakk az OSCE megfigyelő tankok és katonai járművek nagy koncentrációját jelentették Donyeckből. A Dnipro 1 zászlóalj felderítői heves harcokról adtak jelentést a donyecki reptérnél.

Az említett Dnipro 1 zászlóalj, nehézfegyverekkel, csapatszállítók és tankok tüzével verte vissza a DNR támadást, az ukrán fegyveres erők, de legalább is egyes önkéntes zászlóaljak tehát nem vonták ki összes nehézfegyverüket a frontvonalból. Nehezíti a gyakran egymásnak ellentmondó hírek elemzését, hogy mind az ukrán, mind az orosz/DNR fél sűrűn szórja tele az internetet álhírekkel.

Ugyanakkor Piskytől kissé keletebbre Mariinka településnél 4 tankot azonosítottak, Donyeckben 20 továbbit, rosszul álcázva.